lauantai 20. huhtikuuta 2013

Rakkaudesta kikherneisiin.

Olen aina rakastanut falafelia, se on pikaruokaa suoraan Lähi-idästä! Lopussa kulkaamme arvosteluni Hälsäns Kök falafelista, mutta ensin kerron teille, mitä väsäsin...ja väsäsin hieman liikaa. Mutta sen pidemmittä alkupuheitta; hälsäns kök falafel:



Nälkäisenä kokouksen jälkeen aloin tekemään ruokaa, nälkäisenä tunnetusti silmät syövät enemmän, kuin vatsa vetää.

 Paahdoin pannulla seesaminsiemeniä ja hirssiä, voi tätä autuutta, kokeilkaa ihmeessä, varsinkin hirssi on mielettömän hyvää salaatissa!

Eilisestä napolitanasta jäi niin paljon yli, että väkersin siitä sitten salaatin, kera jäävuorisalaatin, kurkun ja viinirypäleiden. Kyllä, minulla on kuulema outo mieltymys viinirypäleiden käytön suhteen...

 Tein pahan virheen, laiskuuden multihuipentuma: Ostin valmiin pussin uunivihanneksia, vaikka järki sanoi toisin, maha sanoi, ruokaa äkkiä.... Yritin parhaani mukaan maustaa näitä vetisiä lötköjä, tuloksetta.
Lisukkeeksi herneitä,maissia,papuja, pinansiemeniä, seesaminsiemeniä ja maapähkinää. Maapähkinä oli loistoidea, sitä en ole aikaisemmin laittanutkaan lämpimiin ruokiin.

Liikaa kaikkea hyvää, joten...



Kuten arvata saattaa, eihän tätä jaksanut kukaan loppuun syödä. Tänään odottaa iso satsi ruokaa jääkaapissa.

Avopuolisoni huomautti heti, että nämä pullat eivät ole yhtä hyviä. Yllätys! Kun siirrytään soijasta kikherneisiin pullien pääaineena, niin kyllähän se maku muuttuu ;) Sain myös tuta laiskuudeni makunystyröilläni...olisi sittenkin pitänyt kiltisti ostaa tuoreet vihannekset uunivihanneksiin, oi miksi? Miksi olin niin laiska... todellisuudessa uunivihannekset on niin helppo ja nopea tehdä tuoreista raaka-aineista ja voi että, ne ovat hyviä! Pähkinäisyys oikein korostui, kun maapähkinät pyörivät pannulla herneiden ja muiden seassa. Pelkästään herne-papumössö ja falafelit olisivat riittäneet, mutta minkäs suuruudenhullu itsellensä mahtaa.

Sitten itse pyöryköihin... rakastan falafelia, kyllä todellakin rakastan! Mutta...olen vannonut valan, olen vannonut kertovani täyden totuuden koskien Hälsänks Kök tuotteita - minusta nämä falafelpyörykät olivat pahoja. En tiedä miksi maku on niin luontaantyöntävä juuri näissä. Mutta jotain positiivista kuitenkin - ovat nämä kyllä niin täyttäviä, että sopi jo avata farkkujen ylin nappi :D


Tuotetiedot Hälsäns Kök - Falafel pyörykät

Kikherne (47%), kesäkurpitsa, sipuli, kasviöljy, korppujauho/vehnäjauho, vesi, suola, hiiva, leivänparanne (kasvisöljy), paprikauute), persilja, mausteet, suola (1,5 %), vesi, stabilointiaine(metyyliselluloosa), nostatusaine (natriumkarbonaatti), valkosipulijauhe, hiiva. Saattaa sisältää hivenen soijaa, kananmunaa ja seesaminsiemeniä. Voimakassuolainen.


Ravintosisältöper 100 gper 100 g% GDA*
per 100 g
Proteiinia7 g4,9 g10 %
Hiilihydraattia20 g14,0 g5 %
josta sokeria4 g2,8 g3 %
Rasvaa12 g8,4 g12 %
josta tyydyttyneitä rasvahappoja1,3 g0,9 g5 %
Ravintokuitua5 g3,5 g14 %
Natriumia0,45 g0,3 g13 %
Vastaa keittosuolapitoisuutta1,5 g1,1 g18 %






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti