lauantai 26. toukokuuta 2012

Mietteissä maitotuotteet.

"Maidosta ja maitotuotteista saatavalla  proteiinilla pidät huolta siitä, että saat päivittäin riittävästi proteiinia. Proteiininsaannin varmistaminen on nyt helppoa ja maukasta, sillä uudet Valio PROfeel® proteiinivälipalat helpottavat saamaan proteiinia ilman turhia hiilihydraatteja ja rasvoja."


Alunalkaen aloin suhtautua maitotuotteisiin hyvin skeptisesti. Aina on jankutettu:"juo maitoa, niin saat vahvat luut." ja muita perinteisiä sanontoja. 


Kuullessani eläinkokeissa tehtyjä tuloksia maidon proteiinista eli kaseiinista aloin pohtimaan mitä kaseiini aiheuttaa ihmiselle?


"Kaseiini, eli maidon proteiini nostaa tutkitusti hamstereiden kolesterolitasoa ja triglyseridien (rasvan) pitoisuutta veressä [5], aiheuttaa amyloidoosia [28] ja sappikiviä.[29]"

Lähteet:

5: The Hypocholesterolemic Effect of Dietary Soybean Protein vs. Casein in Hamsters Fed Cholesterol­ Free or Cholesterol­ Enriched Semipurified Diets -­ A.H.M. Terpstra, J. C. Holmes ja R. J. Nicolosi ­
28: Laboratory hamsters ­- Noninfectious diseases ­- Gene B. Hubbard ja Robert E. Schmidt
29: Dietary Protein Effects on Gallstone Formation - David M. Klurfeld, Maxine M. Weber ja David Kritchevsky


Näissä Valio PROfeel® - tuotteissa mainostetaan nimenomaan maidon proteiinilla lisäystä ruokavalioon, mutta myös esitteessä on mainittu hyvä lista muistakin proteiininlähteistä; kuten pähkinät,soijat jne. 

Onko maitotuotteiden käyttö elimistölle turha rasite? 

Tiesitkö myös, että voit olla tietämättäsi allerginen maidon proteiinille, kaseiinille? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti